Liiketoiminta-ajatuksemme

 

Liiketoiminta-ajatuksemme

Rakennustutkija.fi asiantuntijoiden verkkokaupan ajatus alkoi Big Qwertyssä  verkkokauppojen yleistymisestä.

Nykyään netistä voi tilata ruuat ja tavarat kotiin, ostaa leffaliput, vuokrata elokuvia ja musiikkia, ja varata ja maksaa parturissa käynnin.

Mutta kun puhutaan ammattialoista, ostaminen ja palveluiden tuottaminen on yleisesti edelleen hyvin perinteistä. Pyydetään tarjous, tehdään tilaus sähköpostilla tai puhelimessa, toimitetaan laskutustiedot, kirjoitetaan lasku ja käytetään aikaa laskun maksamiseen.

Toki itse tilauksen tekeminen verkkokaupassa on hieman työläämpää kuin sähköpostin välittäminen, mutta kokonaisuudessaan monen laskuttajan ja kirjanpitäjän tunnit säästyvät niin palveluntuottajan kuin tilaajan töissä. 

Verkkokauppa oikaisee hallinnolliset työtunnit, ja bonuksena hinnoista tulee julkisia ja kaupankäynnistä avointa. Lisäksi asiakas saa automaattisen tilausvahvistuksen kun tilaus on otettu käsittelyyn.

Asiantuntijapalveluiden verkkokaupustelu ei ole aina ollut mahdollista. Vasta nyt mobiiliraportointi ja työnohjausjärjestelmät ovat kehittyneet sille tasolle, että ammattilaisten työvirtaa voidaan paketoida palvelukokonaisuuksiin, joka mahdollistaa kiinteän hinnoittelun. 

Haluamme olla piirtämässä täysin uudenlaista maailmaa insinööri- ja ammattilaispalveluille, jonka keskiössä on asiakas. 

Tavoitteemme on, että asiakas saa raporttinsa aikaisempaa nopeammin ja laadukkaammin. Tällä hetkellä 90% raporteista valmistuu käynnin yhteydessä ja 8% 3 vuorokauden sisällä käynnistä. 2% valmistuu labranäytteiden tai muiden sidosryhmien johdosta myöhemmin, mutta perinteisen kahden viikon raportointiajan olemme siirtäneet historiaan. 

Haluamme, että asiakas voi seurata itse tilaamiensa palveluiden etenemistä. Tämä tarkoittaa sitä, että isommilla asiakkaillamme on oma näkymä työnohjausjärjestelmäämme. Näin parannamme asiakastyytyväisyyttä ja kasvatamme luottamusta. 

Maailma ei välttämättä ole vielä valmis ostamaan asiantuntijoita verkkokaupasta, mutta meillä on kova luotto erilaiseen toimintamalliimme ja uskomme että tulevaisuudessa kaikki tuottavat asiantuntijapalvelunsa vastaavilla toimintamalleilla. Haluamme olla osallisina muuttamassa maailmaa sekä kiinteistö- ja rakennusalan tapakulttuuria. 

 

Peter Suurla

Big Qwerty Oy